
De route naar je rijbewijs
Tegenwoordig mag je vanaf je 16,5 jaar beginnen met rijles en - als je je theorie behaald hebt - vanaf je 17e op praktijkexamen. Om geen vertraging op te lopen, kun je het beste direct met je theorie beginnen zodra je met rijles begint. Een heel prettige manier om je theorie te leren, is met de PlanGo leerling app (kan ook gewoon op je laptop of desk top).
Heb je al een rijbewijs, maar wil je nog extra rij-ervaring opdoen? Dan is een opfriscursus misschien iets voor jou.
​
Bij mij kun je zowel in het Nederlands als in het Engels rijles volgen.
Theorieles
Handig via de PlanGo leerling app
Voordat je je praktijkexamen kunt doen, moet je je theorie behaald hebben. Een fijne en relaxte manier om je theorie te leren, is met de PlanGo-leerling-app. Geen gehannes met een boek, maar gemakkelijk op je telefoon, tablet of laptop kleine hoofdstukjes lezen en filmpjes bekijken. Super handig, want de complete theorie-opleiding zit in de app.
De theoriestof bestaat uit korte onderdelen en in slechts een paar minuten heb je alweer een onderdeel doorgenomen. Ook handig dus om onderweg of bijvoorbeeld in een tussenuur je tijd goed te benutten. De app bevat flink wat deeltoetsen, waarmee je kunt checken of je de theorie begrepen hebt. Je krijgt direct te zien of je antwoord goed of fout is en bij een fout antwoord krijg je de uitleg nogmaals te zien. Verder bevat de app nog een serie complete examens, precies zoals ze er bij het CBR uitzien. Een maximale voorbereiding dus op het CBR theorie-examen!


Praktijkles B-RIS
Hogere slagingskans!
Je kunt bij mij de officiële door het CBR ontwikkelde Rijopleiding In Stappen (RIS). volgen.
Met behulp van de scripts in het RIS-praktijkboek leer je in vier modules stapsgewijs autorijden: eerst de bediening en beheersing van de auto, vervolgens de kennismaking met eenvoudige verkeerssituaties en tot slot de complexere verkeerssituaties. Met het praktijkboek bereid je je dus steeds een beetje voor op je rijles en kun je je wat sneller ontwikkelen.
Parallel aan het praktijkboek houd je instructeur een vorderingenkaart bij. Voordat je rijles begint, wordt bekeken welke scripts vorige keer zijn behandeld en in welke mate je ze beheerst. En aan het eind van de rijles worden de nieuwe vorderingen dan weer op de kaart bijgewerkt.
De stapsgewijze opbouw van de RIS zorgt voor veel rust en overzicht en wordt om die reden in hoge mate gewaardeerd. Voordeel is verder dat als je jezelf voorbereidt op je rijles, je instructeur je wat minder hoeft uit te leggen en je dus minder lang stilstaat. Zo houd je dus meer tijd over om te rijden. En doordat de meeste leerlingen met de RIS wat sneller groeien in hun zelfvertrouwen, is ook de slagingskans beduidend hoger. Tot wel 20%!
Praktijkles B
Ben je iemand die het niet zo ziet zitten om zich met een lesboek voor te bereiden op de rijles, dan kun je natuurlijk ook gewoon op de traditionele manier rijles volgen. Dus zonder lesboek, en dan met iets meer tijd voor uitleg.. Ook met de gewone B-opleiding wordt uiteraard een doelgericht en professioneel programma aangeboden.


Opfriscursus
Al jaren je rijbewijs, maar nog steeds stress als je met de auto de weg opgaat? Dan help ik je graag om je angst te overwinnen. Grote kans dat je jezelf met slechts een paar rijlessen een heel stuk zelfverzekerder voelt.
Of het nou om achteruit inparkeren gaat, of de snelweg invoegen, of het oversteken van wat drukkere kruispunten, of in smalle straten zien te dealen met die tegemoetkomende auto, of wat het ook is waardoor in het verkeer het angstzweet je uitbreekt, het is echt mogelijk om al met een paar rijlessen van je onzekerheid af te komen.
Na een korte babbel over hoe je het autorijden in het algemeen ervaart, doen we een diagnoseritje en word je op een aantal wezenlijke punten ‘getest’. De eerste feedback en direct aansluitend de eerste uitleg en demo zullen je al meteen meer inzicht geven in hoe het moet. Vervolgens ga je, uiteraard met volledige hulp van mij, zelf aan de slag en zul je merken dat je het in no time allemaal al een heel stuk minder spannend vindt. En na een paar lessen flink oefenen met de juiste aanwijzingen, er uiteindelijk zelfs gewoon plezier in krijgt. Hoe tof zou dat zijn, dat je na een paar keer kunt zeggen “I did it en ik vond het nog leuk ook!”